Sidste ledige areal på Amerika Plads bliver til boliger

28. januar 2015

Selskabet DLU, der består af By & Havn og TK Development, har indgået et joint venture samarbejde med AP Pension om at udvikle boliger på den sidste ledige grund på Amerika Plads i Nordhavn. 

Byggefeltet giver mulighed for i alt 12.500 etagemeter svarende til 120 ejerboliger samt ca. 500 m2 publikumsorienteret erhverv i stueetagen. Ejerskabet bliver 50/50 mellem AP Pension og DLU og byggeriet er tegnet af arkitektfirmaet Vilhelm Lauritzen Arkitekter med forventet byggestart medio 2015. 

”Vi er glade for, at have indgået et samarbejde med DLU om den absolut sidste grund på Amerika Plads. AP Pension har med stor succes investeret i Århusgadekvarteret lidt nord for Amerika Plads, og vi oplever stor efterspørgsel efter kvalitetsboliger i denne del af byen. Vi er overbeviste om, at investeringen vil give et fornuftigt afkast for selskabets pensionskunder,” siger ejendomsinvesteringschef Peter Olsson, AP Pension. 

”Amerika Plads har udviklet sig til en velfungerende blandet bydel med optimal placering klos op ad Østerbro. Amerika Plads har sin egen særlige identitet med blandingen af nye og gamle bygninger, og området kommer til at vinde endnu mere i kraft af naboskabet til Marmormolen, hvor der ligeledes bygges boliger samt Århusgadekvarteret, der transformeres fuldstændig i disse år,” siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn. 

”TK Development har været involveret i byudviklingen på Amerika Plads siden begyndelsen. Sammen med By & Havn har vi udviklet arealet og en række projekter ligesom der successivt er skabt en sammenhængende p-kælder på arealerne. Med joint venture aftalen med AP Pension lukker vi nu det sidste hul på Amerika Plads, der de sidste 15 år har udviklet sig til en velfungerende bydel,” siger adm. direktør Frede Clausen, TK Development. 


Et tæt og aktivt bymiljø
Amerika Plads er området mellem Kalkbrænderihavnsgade og Dampfærgevej på Østerbro. Udviklingen i området startede i sommeren 2000, og området tjente tidligere en del af den gamle Sdr. Frihavn samt som sporområde for jernbanefærgerne til Helsingborg, som blev nedlagt i forbindelse med opførelsen af Øresundsbron. 

Den hollandske stjernearkitekt Adriaan Geuze fra tegnestuen West8 fra Rotterdom tegnede helhedsplanen for By & Havn og Københavns Kommune, og arkitektens vision har været at skabe et tæt og aktivt bymiljø præget af store bygningskomplekser, der varierer i form og højde. 

I 2002 blev selskabet P/S Danlink Udvikling (DLU) skabt som et 50/50 partnerskab mellem By & Havn og TK Development, og sidenhen er der opført en lang række spektakulære bolig- og erhvervsbyggerier, som fx Kobbertårnet, der er områdets vartegn. Det 62 meter høje byggeri har siden 2004 været domicil for advokatfirmaet Plesner. 

Blandt områdets boligbyggerier kan nævnes Nordlyset, der er et af Amerika Plads’ mest roste boligbyggeri tegnet af C.F. Møller i samarbejde med billedkunstner Ruth Campau. Nordlyset består af 110 lejligheder og har bl.a. modtaget den prestigefulde Mies van der Rohe pris i 2007.

Samtidig har der hele tiden været et øje på de historiske værdier i området, og By & Havn og TK Development har hele vejen i gennem udviklingsprocessen stået i spidsen for renoveringen af en række af Amerika Plads’ smukke historiske bygninger, som alle er forvandlet til eksklusive kontorer. Mest kendt er nok den gamle Nordisk Fjer bygning, der i dag er hovedsæde for Banedanmarks ca. 450 medarbejdere.

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206