Rejsegilde på Nordhavns første p-hus

17. december 2015

By & Havn kunne i dag holde rejsegilde på det første parkeringshus i Nordhavn.

Der var fest og økologiske pølser i Nordhavns kommende parkeringshus på Helsinkigade i dag. Entreprenøren har nået toppen, og dermed kunne der fejres rejsegilde på det første p-hus i Københavns nye bydel ved vandet. 

Til rejsegildet talte kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen, teknisk direktør for entreprenøren 5E Byg, Torben Nielsen og administrerende direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen."Lige nu bor der ca. 300 mennesker i Århusgadekvarteret. Om et år bor der i omegnen af 2.000. Så stærkt går det lige nu. Og det kommer også til at gå stærkt med parkeringshuset her. Det bliver ikke bare et parkeringshus, men også en af byens pladser. Til glæde for alle de mennesker der bor og arbejder i kvarteret,” sagde Jens Kramer Mikkelsen blandt andet. Parkeringshuset kommer ud over ca. 500 parkeringspladser til at rumme en dagligvarebutik og en nærgenbrugsstation i stueetagen. Derudover bliver hele taget indrettet som en offentlig plads med faciliteter til leg og træning. Parkeringshuset kommer til at at ligge centralt i Århusgadekvarteret mellem Redmolekanalen og de kommende pladser Hamborg Plads og Sankt Petersborg Plads.Århusgadekvarteret bliver et tæt kvarter og en bæredygtig bydel. I det perspektiv virker det helt naturligt, at parkeringshuset bliver et multifunktionshus, hvor hver kvadratmeter bliver udnyttet. Når man går en tur mellem bygningerne nu, begynder man allerede at kunne fornemme bydelens tæthed med stræder og stemning. 

Parkeringshuset forventes at være klar til indvielse til sommer 2016. Fakta om parkeringshuset:
  • Bruttoareal på i alt ca. 19.000 m2
  • 24 meter til øverste dæk
  • 8 dæk - heraf 7 parkeringsdæk med i alt 500 parkeringspladser
  • Stueetage med 1.000 m2 dagligvarebutik og 400 m2 nærgenbrugsstation
  • Offentlig tagetage på ca. 2.400 m2 med fritids- og træningsfaciliteter
  • Huset er tegnet af JAJA Architects

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206