OHØJ! M/S BIBIANA anløber Nordhavn med sejlende fortællinger

24. september 2015

Kunstskibet M/S BIBIANA er en sejlende kunstudstilling med prisvindende børnebogsillustrationer fra hele verden.

Sejlet er sat, og eventyret venter forude. Børn og voksne inviteres ombord på M/S BIBIANA, hvor du kan slippe fantasien løs på det mageløse skib. Mærk hvordan alle sanser, sagn og eventyr fra havet bliver vakt til live gennem verdens bedste børnebogsillustrationer. Alt imens skibet gynger under dig, og bølgerne slår mod skroget. 

Fra søndag den 27. september til lørdag den 3. oktober ligger det smukke skib til kaj ved Göteborg Plads i Århusgadekvarteret. Skibet er åbent for gæster hver dag fra kl. 10 - 17. Ombord er kunstformidlere og gæve søfolk, som står klar til at tage dig med på eventyr. Illustrationerne om bord danner udstillingerne Sea Fairy Tales og Sailing Tales from Slovakia. 

Der er desuden undervisningsforløb for lokale skoler i den periode, M/S BIBIANA ligger til kaj ved Göteborg Plads. 

M/S BIBIANA er støttet af Nordea-fonden. Bag M/S BIBIANA står non profit foreningen BIBIANA Danmark, som formidler international kunst og kultur til børn gennem nytænkende udstillings- og læringskoncepter. Til daglig hører BIBIANA Danmark hjemme i VM Bjerget på Ørestads Boulevard 55B i Ørestad. By & Havn er en af foreningens samarbejdspartnere både i Ørestad og i forbindelse med M/S BIBIANAs anløb i Nordhavn.

Guidede ture i Århusgadekvarteret


Søndag den 27. september og lørdag den 3. oktober kl. 13 kan du komme på gåtur med By & Havns guider.

Gåturene i Århusgadekvarteret begynder i udstillingen Himmel og hav! Derfra går vi langs kajkanten forbi den nye Göteborg Plads, ad den nyanlagte del af Århusgade og gennem den bevaringsværdige Røde By. 

Undervejs beretter guiden om kvarterets historie, nutid og fremtid og udfolder fortællingerne om livet i Nordhavn, som bl.a. havneindustrien, Nordisk Film og Riffelsyndikatet var med til at præge.

De guidede ture varer halvanden time. Tilmelding er ikke nødvendig.

Besøg udstillingen Himmel og hav! i weekenderne


Udstillingen Himmel og hav! i Århusgadekvarteret fortæller om udviklingen af Nordhavn fra idé til realisering.

I udstillingen kan du på kort, modeller og skærme få overblik over Københavns nye bydel ved vandet. Du kan også se, hvordan havnens historie og egenart bliver videreført i bydelens materialer og inventar.

Som et led i visionen om Nordhavn deltager By & Havn i forskningsprojektet EnergyLab Nordhavn, der transformerer en del af Nordhavn til laboratorium for bæredygtige tiltag. Det kan du også blive klogere på i udstillingen.

Udstillingen har været lukket i en periode på grund af bygningsarbejde på siloen, som udstillingen ligger i stueetagen af. Men nu er der igen åbent i weekenderne. 

Udstilling og kaffebar er åben hver lørdag og søndag kl. 10-16.

Himmel og hav!
Helsinkigade 29
2150 Nordhavn

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206