Kulturhavn i dynamiske Nordhavn

6. august 2015

I 15 år har Kulturhavn præget Københavns havn en weekend i august. I år afholdes kulturhavn den 7. – 9. august, og for første gang er Nordhavn en del af begivenheden.

Det er kun knap et år siden By & Havn inviterede til officiel åbning af Nordhavn – den 31. august 2014. Dengang blev det bl.a. fejret, at hegnet omkring det daværende frihavnsareal blev flyttet, så københavnerne fik et nyt bykvarter med vand på tre sider.
 
Nu er Århusgadekvarteret i Indre Nordhavn for første gang en del af programmet for Kulturhavn, som arrangeres af Københavns Kommune og sponseres af By & Havn.
 
”Vi vil gerne vise københavnerne, hvor hurtigt udviklingen går i Århusgadekvarteret. De første beboere flyttede ind i april, og lige nu er der gang i 13 byggepladser samtidig. Den store transformation er selvfølgelig en del af oplevelsen ved at besøge Århusgadekvarteret, og sammen med Østerbro Lokaludvalg og de lokale ro- og sejlklubber glæder vi os til at vise Århusgadekvarteret frem,” siger udviklingschef Rikke Faaborg Jarmer, By & Havn.

Under Kulturhavn er der arrangementer for både store og små i Århusgadekvarteret. På kvarterets største plads, Göteborg Plads, med de særegne runde siloer, vil et kæmpe legeskib stå for sjove aktiviteter på kajen for børn og barnlige sjæle.  Desuden bydes der på masser af guidede ture og vandaktiviteter i samarbejde med områdets sejlklubber.
 
By & Havns udstilling, Himmel og hav! er selvfølgelig åben, og der er også aktiviteter i Kalkbrænderihavnen og på Stubkaj.

Kulturhavn har gjort det let at komme til Nordhavn: Festivalen er hele weekenden forbundet med gratis shuttle både, der afgår en gang i timen fra Islands Brygge Nord og lægger til ved Stubkaj mellem Århusgadekvarteret og Sundmolen.
 
Se hele Nordhavnsprogrammet på Kulturhavns hjemmeside: http://kulturhavn.kk.dk/indhold/nordhavn

Under Kulturhavn holder udstillingen Himmel og hav! åbent:
Fredag  16-22
Lørdag  10-22
Søndag 10-20

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:


Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206