Nordhavn åbnes med masser af vandsport

15. august 2014

Nordhavn er Københavns nye havnekvarter med vand på tre sider. Derfor vil man naturligvis også kunne opleve den nye bydel fra vandet, når By & Havn og vore samarbejdspartnere fejrer åbningen af Nordhavn søndag den 31. august med bl.a. robåde, kajakker, stand up paddling og meget mere.

Den nye kajak- og robådsforpost på Nordre Molehoved i Århusgadekvarteret bliver indviet på dagen kl. 11.30. I gamle dage var det fragtskibe og olietankere, der lagde til her. Men den 31. august vil Nordbassinet ud for Sandkaj lægge vand til nogle helt anderledes og sjove aktiviteter for alle.


Kom med i en robåd
De lokale roklubber fra Svanemøllehavnen vil være med til festlighederne med deres både og kajakker, som du kan komme ud og prøve. Dagen igennem har du mulighed for at tage på tur i en klassisk dansk inrigger, der er den mest udbredte bådtype i de danske roklubber. Kom og få et kig indenfor i sejlklubbernes helt særlige verden.


Foto: Leif Thygesen

Stand Up Paddle og Prone paddleboarding
I samarbejde med Copenhagen Watersports kan By & Havn introducere dig til det nyeste fænomen inden for surf-sporten – Stand Up Paddle eller SUP, som det ofte forkortes. Under kyndig vejledning fra ca. 25 uddannede instruktører kan du mærke vandets vuggen i hele kroppen, når du iført våddragt og stående på et surfbræt padler dig frem hen over vandoverfladen.

For dem, der ikke mener, de har balance til at stå på et gyngende surfbræt, er der mulighed for at prøve den gamle surfdisciplin Prone paddleboarding, hvor man i stedet for at stå op, ligger eller sidder på knæ og padler med sine hænder.


Foto: Copenhagen Watersports

Rafting
I en gummibåd med seks mand og en instruktør kan du også prøve at rafte i havnen. Kodeordet er samarbejde, når I skal få den manøvredygtige gummibåd til at sejle i den ønskede retning. I havnebassinets rolige vand bliver det nok ikke til det efterhånden ganske velkendte White water rafting med stærk strøm og vilde bølgesprøjt, men det betyder ikke, at der er garanti for at komme tørskoet i land. Så husk skiftetøj.


Foto: Copenhagen Watersports

Konkurrence og manøvrebane
Der vil være grundig introduktion til alle aktiviteter, og når man føler sig på relativt sikker grund, er der mulighed for at prøve sine evner af på en afmærket bane i bassinet. Her vil der også blive afholdt konkurrencer i de forskellige discipliner, hvor alle kan være med. 

Opvisning i livredning
Sikkerheden er naturligvis i top, så alle trygt kan nyde vandets aktiviteter. Copenhagen Watersports fem certificerede livreddere vil overvåge alle aktiviteter og vil også være klar til i bedste Baywatch-stil at give små opvisninger på deres kunnen. 

Åbningsdagen byder også på forskellige guidede sejlture i Nordhavn, som du kan læse mere om her: 

Vandsport på land
Er du ikke den store vandhund, kan du blive på land og teste dig selv på en romaskine eller en såkaldt Street SUP, hvor du ”surfer” på land. Og så er der naturligvis udstilling, byggeaktiviteter, designerauktion, madmarked og meget mere.Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206