128 eksklusive boliger på vej i Nordhavnen

8. april 2013

By & Havn, Nordkranen og PenSam bygger 14.000 kvadratmeter unikke boliger på Marmormolen i Nordhavnen. Boligerne står færdige i sensommeren 2015 og bliver de første boliger i området.

By & Havn, Nordkranen og pensionsselskabet PenSam Liv har underskrevet en aftale om at opføre, eje og drive ca. 14.000 kvm. kvalitetsboliger svarende til 128 boliger. NCC Construction Danmark er valgt som totalentreprenør, og Vilhelm Lauritzen Arkitekter har tegnet boligerne.

Foruden boligerne, der bygges på en særlig boligø på Marmormolen med vand på tre sider, etableres cirka 600 parkeringspladser under boligøen, der både skal bruges til de mange ansatte i FN Byen, som er nærmeste nabo – og selvfølgelig af de kommende beboere og ansatte på Marmormolen.

Et nyt kvarter i Nordhavnen
”Boligerne opføres i et helt nyt kvarter lige ved Østerbro med let tilgængelighed til Nordhavn Station og med udsigt til resten af Nordhavnen på den anden side af havnebassinet. Jeg er sikker på, at det bliver en fantastisk eftertragtet adresse, når boligerne står færdige i 2015. Og det er bare begyndelsen,” siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn.

”For pensionskunderne er der et solidt afkastpotentiale i nybyggeri på gode beliggenheder. Derfor er Marmormolen attraktiv for PenSam og PenSams kunder. Desuden bidrager vi til udviklingen af kvalitetsboliger i København på et tidspunkt, hvor der er brug for investeringer,” siger Benny Buchardt Andersen, investeringsdirektør i PenSam.

Boligerne opføres som seks selvstændige byggeafsnit. Fire byggerier fremstår som vinklede og to som rektangulære blokke. På hver af de fire vinklede blokke placeres et tårn.

Boligerne omkranses af vand i kraft af to nybyggede kanaler. Samtidig får byggeriet mange fælles gårdrum. Boligerne får altaner, som er tilbagetrukket og vinklet i forhold til selve bygningskroppen.

Boligerne spænder fra 80-140 m2, hvilket giver en gennemsnitsstørrelse på 105 m2. De fleste lejligheder bliver 3- og 4-værelsers, der alle er gennemlyste. Boligerne opføres i robuste og tunge materialer, som afspejler havnebeliggenheden.

”Vi er glade for at være valgt til at opføre boligerne. Det er altid spændende at være med til at udvikle et nyt område, og vi ser frem til at kunne fortsætte med at sætte vores præg på Københavns havnefront,” siger direktør Martin Palmqvist, NCC Construction Danmark.

Lejlighederne vil blive udbudt på et senere tidspunkt.

Pressekontakt
Carsten Arlund
Redaktør, By & Havn
T: 2075 1701
E: ca@byoghavn.dk

Søren Dijohn
Seniorøkonom, PenSam
T 6122 2998
sdij@pensam.dk

Jesper Andersen
Presseansvarlig, NCC Construction Danmark
T: 4170 4491
jdz@ncc.dk

 

Pressekontakt


Pressen er velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen, der kan være behjælpelig med yderligere information, illustrationer, baggrundsmaterialer og lignende. Vi bestræber os på at kunne give en hurtig tilbagemelding på pressens henvendelser.

 

Kontaktpersoner:Kristian Wederkinck Olesen

Kommunikationschef

E: kwo@byoghavn.dk

T: 3053 5004


Carsten Arlund

Redaktør - billedredaktør

E: ca@byoghavn.dk

T: 2075 1701Lotte Rosenholm

Kommunikationskonsulent

E: lot@byoghavn.dk

T: 3057 8206