SVANEMØLLEHAVNEN

 

Svanemøllehavnen er Danmarks største lystbådehavn med ca. 1.100 bådpladser.

Svanemøllehavnen er hjemhavn for Kjøbenhavns Amatør Sejlklub (KAS), Sejlklubben Sundet (SS) og Øresunds Sejlklub Frem (ØSF).

På broerne er der gratis vand og strøm til 2,50 kr. pr. Kwh. Strømmen betales ved hjælp af chipkort som erhverves i Cashloaderen ved havnekontoret.

Svanemøllehavnen er medlem af Frihavnsordningen og har igennem gennemgået store forbedringer til fordel for både fastliggere og gæstesejlere.

Toiletter og bade
Der er toiletter og bade ved Østmolen (ved beholder), ved Havnekontoret på midtermolen og ved Sejlklubben Sundet`s klubhus. Yderst på Nordmolen i Sejlklubben Sundets servicebygning på Svaneknoppen, er der også toilet og bad for havnens gæster.

Betalingskort
Der er indført et system med et betalingskort, der kan erhverves i en ”Cash-loader” ved havnekontoret.  Kortet benyttes til gratis adgang til toiletbygningerne og vaskeriet og giver derudover adgang til bad. Kortet kan beholdes og benyttes ved senere besøg.

Miljø
Svanemøllehavnen vil gerne gøre sit til at bevare et sundt og rent miljø. Havnen opfordrer derfor til at følge de gældende regler for affald og tømning samt til at holde inde- og udeområderne pæne.

Indkøb og proviantering

Der er kun 600 m til indkøbsgade med alle typer forretninger, f.eks. bank, apotek, bager og supermarkeder. Der er ca. 1 km. til en velassorteret bådudstyrsforretning. I de to af sejlklubbers klubhuse er der restauranter med rimelige priser.

Grønne områder
Ved det nye areal på Svaneknoppen ved havnens Nordmole, er der på et grønt område opstillet borde/bænke. Her er der mulighed for at grille og solbade. Ved Østmolen er der opstillet borde/bænke og en grill på et lille hyggeligt areal bag toilet-/badbygningen.

HAVNEKONTOR

Umiddelbart efter ankomst rettes henvendelse til Havnekontoret, der er beliggende ved Midtermolen i KAS' klubhus, for registrering og betaling af gæsteleje. Også både som er tilmeldt Frihavnsordningen, skal registreres.

 

Kontoret er åbent mandag - fredag kl. 07.30 -10.00 og kl. 12.00 - 13.30. Mandag yderligere kl. 16.00 - 18.00 (dog ikke december, januar og februar). Sommerferieperioden fremgår øvrige åbningstider af opslag på havnekontor.

Som noget særligt tilbyder havnen ALLE bådejere - også uden klubtilhørsforhold - billige pladser i vandet i vintersæsonen (16.11.-31.03.). Se prisliste på Svanemøllehavnens hjemmeside. Svanemøllehavnen er godkendt som A havn.