Portland Towers

Status: Solgt
Byggeret: 11.200 em2

De to 59 meter høje siloer på Sandkaj er bygget om til et kontorbyggeri. Selve kontorerne er monteret udenpå de gamle siloer.

Bydel:
Kvarter:
Status: Solgt
Byggeret: 11.200 em2

Anvendelse: Erhverv
Lokalplan: 463 med tillæg 1-3/31.05.2018

Køber: Ejendomsselskabet Portland Towers P/S
Byggeri: http://www.ncc.dk/vare-projekt/copenhagen-port-company-house/
Arkitekt: Design Group Architects
Byggeperiode: 2013-2014

Beskrivelse

Kontorerne er monteret uden på siloerne og svæver 24 meter over terræn. I alt etableres syv etager, og øverst ligger kantinen samt den udendørs panoramaterrasse til husets lejere. 

De oprindelige siloer på Sandkaj blev etableret i 1979 af Aalborg Portland til brug for opbevaring af cement. 

Portland Towers er ikke et kontor for virksomheder med højdeskræk, men omvendt perfekt hvis man ønsker en unik beliggenhed og profilering samt en 360 graders udsigt over København og Øresund fra lejemålet. 


Om kvarteret

Århusgadekvarteret afgrænses af Nordbassinet, Kronløbsbassinet og Kronløbet. Netop nu forandres området til Indre Nordhavns første bykvarter med plads til ca. 3.000 beboere og 7.000 arbejdspladser. 


Århusgadekvarteret er Københavns nye havnekvarter. Kvarterets karakter bygger på områdets lange historie og stærke identitet – Havnens historie og kvaliteterne ved den nære relation til vandet. Området rummer et særligt bymæssigt og kulturhistorisk miljø med bevaringsværdige bygninger, små stræder og en synlig fortælling om stedets fortid. Århusgadekvarteret står på skuldrene af denne fortælling, og store dele af karakteren bevares selvom området omskabes til et blandet byområde. 

Med sine små gader og stræder, kontraster, fortætninger og forskellige udtryk, forskudte og asymmetriske pladsdannelser karreer sammensat af flere enheder, variation i facaderne og med et tungt, solidt udtryk er Århusgadekvarteret en moderne fortolkning af Københavns eksisterende kvarterer. 


Den lave, tætte bystruktur beskytter mod vind og lader solen nå helt ned på pladser og i gader. Koncentrationer af butikker og andre udadvendte funktioner som restauranter og cafeer, større pladser med mulighed for marked, koncerter og andre arrangementer, mindre pladser af lokal kolorit samt rekreative aktiviteter ved, på og i vandet giver mange uformelle mødesteder i kvarteret og understøtter en levende og interessant by. 

Havnens tyngde og internationale dimension kan stadig fornemmes i området, selvom erhvervshavnen flytter længere mod nordøst. I stedet vil Metro, supercykelsti, nye moderne kontor- og boligbyggerier skyder frem og naturligt vil sætte sit præg på området.Om bydelen

Vand på tre sider. Ved indsejlingen til København og Danmarks største lystbådehavn. Mellem Hellerup og Langelinie. Nabo til det smukke Østerbro. Et utroligt potentiale for København. Det er Nordhavn.

Kontakt By & Havn

Nordre Toldbod 7
T: 3376 9800
E: info@byoghavn.dk
I: byoghavn.dk


Bemærk at By & Havn sælger byggegrunde i Københavns nye bydele. Selskabet sælger ikke boliger. Vi henviser til investoren og/eller ejendomsmægleren.

Lignende arealer

Byggefelt 1.13

Byggefelt 1.50