amerika plads

 

En ny bydel i byen. Ved vandet. Amerika Plads er resultat af et nært samarbejde mellem By & Havn, TK-Development og den fremtrædende hollandske arkitekt Adriaan Geuze fra tegnestuen West 8.

Visionen har været at skabe et bykvarter med en blanding af funktioner - og mennesker nok til, at der er liv på pladser og veje. Høj kvalitet, udfordrende arkitektur og tæt bebyggelse har været kodeordene for at opnå dette.

Resultatet kan ses ved et besøg i bydelen, hvor prisbelønnet bolig- og erhvervsbyggeri ligger over for en aktiv færgeterminal, ligesom caféer, kiosker og supermarkeder fungerer i det daglige. 

Undervejs har der hele tiden været et øje på de historiske værdier i området, og By & Havn har stået i spidsen for renovering af en række af områdets smukke historiske bygninger, som alle er forvandlet til eksklusive kontorer.

En af de mest bemærkelsesværdige bygninger er den gamle Frihavnsstation fra 1895, som under byggeriet blev kørt på lager, og som nu igen er placeret midt på Amerika Plads, hvor den er taget i brug til publikumsorienterede formål.

Læs mere om Amerika Plads

bydelens størrelse

Ialt omfatter projektet:

  • ca. 50.000 em2 renoverede bygninger
  • ca. 53.000 em2 nyt erhvervsbyggeri
  • ca. 42.000 em2 nyt boligbyggeri