Velkommen hjem til Nordhavn

 

For By & Havn er det en milepæl, at boligerne i Århusgadekvarteret nu bliver indtaget af de første beboere, der som pionerer vil være med til at sætte præg på kvarteret og skabe områdets traditioner og egenart.

Århusgadekvarteret i Indre Nordhavn har nogle helt særlige kvaliteter, og det er svært at forstå, at det hele frem til sensommeren 2014 lå bag et stålhegn, fordi det meste af området havde status af frihavn. Nu er hegnet væk, og københavnerne får glæde af kajkanterne.

Udviklingen er gået fantastisk hurtigt, og det vil være en overdrivelse at påstå, at Århusgadekvarteret står skinnende færdigt allerede nu. Byggekranerne snurrer, infrastrukturen anlægges og byggerierne vokser overalt i området.


SPØRG BRITTA

  • Bliver der mulighed for at opbevare en kajak i Århusgadekvarteret? 
  • Hvordan fungerer parkeringen? 
  • Hvornår er kvarterets pladser færdigindrettede? 

Spørg Britta! Hun bestræber sig på at besvare dit spørgsmål indenfor fem dage. 
Britta kan svare på meget, men der er også andre aktører, du bør kende. F.eks. skal du stille spørgsmål, der angår flytning, lokalplaner, pasning, skoler og institutioner osv., til Københavns Kommune. 

Kontakt Britta

*
*
*

Udstillingen Himmel og Hav!


På adressen Helsinkigade 29 i Århusgadekvarteret ligger By & Havns udstilling Himmel og hav! Den fortæller om udviklingen af Nordhavn fra idé til realisering.


I udstillingen kan du på kort, modeller og skærme få overblik over Københavns nye bydel ved vandet. Du kan også se, hvordan havnens historie og egenart bliver videreført i bydelens materialer og inventar.


Kig forbi og hils på By & Havns personale i udstillingen. Se udstillingens åbningstider her.

Om By & Havns behandling af Persondata

By & Havn lægger stor vægt på, at borgere, kunder etc. er trygge ved vores behandling af personoplysninger. På vores hjemmeside kan du læse mere om vores behandling af personoplysninger – www.byoghavn.dk/persondata

Hvem er Britta?

Britta er en klog kvinde, der er ansat i By & Havn. Britta har stor erfaring, kan svare på det meste og det er altid fornuftigt at konsultere Britta, når man har et spørgsmål. Derfor var det oplagt, at Nordhavns spørgsmål/svar funktion skulle hedde 'Spørg Britta'.

Parkering i Nordhavn

I Århusgadekvarteret skal der etableres op til 1.900 parkeringspladser, hvoraf mindst 90 % skal etableres i konstruktion. Parkering i konstruktion sker mod betaling. Gadeparkering er forbeholdt gratis korttidsparkering (op til 30 minutter). Det første parkeringshus er åbnet i Helsinkigade.

 

Der kan desuden parkeres på to terrænparkeringspladser med indkørsel fra henholdsvis Helsinkigade og Southhamptongade.

 

Læs om muligheder, regler og priser på hjemmesiden og like Facebook siden ’Information om parkering i Nordhavn’. Her kan du finde nyt om opførelse og drift af By & Havns parkeringsanlæg i Nordhavn samt stille spørgsmål om parkering.